Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Marktontwikkelingen

De markten waarop Boskalis actief is worden gedreven door groei van de wereldhandel, energieconsumptie, wereldbevolking en de gevolgen van klimaatverandering.

Ondanks regionale conjuncturele stagnatie heeft recent onderzoek bevestigd dat deze trends op de lange termijn doorzetten.

Op de korte termijn worden we geholpen door de groeiende vraag naar diepzee havens om de nieuwe generatie bulk- en containerschepen te kunnen bedienen, alsook door de toenemende verschuiving naar (complexe) offshore locaties voor olie- en gaswinning.

Boskalis verwacht de komende drie jaar een stabiel marktbeeld voor haar Dredging en Towage activiteiten, en ziet met name groeimogelijkheden voor Offshore Energy, op het gebied van Transport, Logistiek en Installatie. Hier liggen duidelijke kansen voor Boskalis door de combinatie van materieel en expertise na de overnames van SMIT en Dockwise. Boskalis kan haar positie in dit segment verder versterken door gerichte investeringen in schepen of acquisities, zoals met de recente overname van Fairmount, met een leidende positie op de wereldmarkt van zware zeeslepers.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag