Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Kerncijfers

INFORMATIE OVER HET AANDEEL 2013 2012(Aandelenkoers in euro’s)    Hoog 38,58 34,50Laag 26,92 23,27Slot per einde jaar 38,41 34,00Gemiddeld dagelijks

Lees verder

Bericht van de voorzitter

Geachte dames en heren aandeelhouders,

Lees verder

Bedrijfsprofiel

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) is de toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening en creëert een nieuwe horizon voor al haar stakeholders.

Lees verder

Activiteiten

Wij staan bekend om onze innovatieve benadering en specialistische kennis van milieuvriendelijke technieken.

Lees verder

Introductie

Boskalis is wereldwijd actief en een leidende onderneming op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. De Offshore Energy activiteiten nemen een steeds belang-rijkere plaats in.

Lees verder

Marktontwikkelingen

Door de toename van de wereldbevolking en de welvaart groeit de wereldhandel structureel. Een deel van deze groei vertaalt zich door in handelsvolume over zee. Ook is er een steeds grotere vraag naar energie (zie figuur 2).

Lees verder

Strategisch kader

De actualisering van de strategie van Boskalis voor 2014-2016 vloeit logisch voort uit onze missie en visie.

Lees verder

Focus

Boskalis focust zich in toenemende mate op het beschikbaar hebben en leveren van Value-Adding Assets.

Lees verder

Expand

De pijler Expand van onze strategie is met name gericht op de activiteit Offshore Energy. Boskalis heeft in dit segment nog een bescheiden marktaandeel van enkele procenten. De mogelijkheden voor groei zijn dus groot.

Lees verder

Strengthen

De pijler Strengthen van onze strategie is met name gericht op de twee activiteiten Dredging & Inland Infra en Towage & Salvage. Deze activiteiten richten zich op omvangrijke en structureel groeiende marktsegmenten.

Lees verder